Artikelindex

Heeft u zich ook wel eens afgevraagd wie er in 's hemelsnaam op het idee kwam om de onderwaterwereld te gaan verkennen met die zware stalen cilinders op de rug? In dat geval bent u niet de enige, uw webmaster is daarom het internet af gaan schuimen om iets meer over de geschiedenis van het sportduiken te weten te komen. Een niet zo evidente zoektocht, er zijn niet zo heel veel artikelen over gepubliceerd, wel komen een aantal namen in elk van deze teksten terug.

Het duiken zoals wij het kennen is nog vrij jong en werd vooral bekend dankzij Cousteau, maar het is veilig om te veronderstellen dat mensen eerst werden gedreven door honger of door de noodzaak om te ontsnappen aan een vijand of een natuurlijk gevaar. Er is bewijs dat door de geschiedenis heen mensen niet alleen voor eten naar de zee gingen, maar ook door de sterkste drijfveer van de mens: nieuwsgierigheid.
Mensen over de hele wereld gebruikten schelpen uit de zee als geld of als sierraad, haaienhuid als schuurpapier en olie uit walvissen voor brandstof en parfum. Hierdoor zijn mensen de zee in gegaan en zonder twijfel hebben ze vanaf het begin staan dagdromen over manieren om lucht met zich mee te nemen om zich te bevrijden van de noodzaak om steeds terug te moeten keren naar de oppervlakte.

 

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30