Algemeen

Deze duikplaats ligt een heel stuk verder van de Brouwersdam dan de duikplaatsen tussen Scharendijke en Brouwershaven. Door de aanleg van een flinke parkeerplaats is er hier altijd wel ruimte voor een grote groep duikers. Er staat en toilethuisje maar eten en drinken moeten zelf meegenomen worden. Mocht er toch geen ruimte zijn dan kun je het altijd nog proberen op de ongeveer 300 meter verder gelegen duikplaats Dreischor gemaal, maar daar kan het ook druk zijn.
Het Rif, bestaande uit betonnen halve bollen is in augustus 2002 door duikers van de genie aangelegd. Op deze duikplaats is in 2008 een prachtige duiksteiger aangelegd zodat je niet meer over glibberige stenen het water in hoeft.

Duikplaats "Dreischor" ligt midden op Schouwen-Duiveland aan de Grevelingen
Vanuit de richting Rotterdam heb je twee mogelijkheden: via het Hellegatsplein, of via Goederee-Overvlakke, over de Brouwersdam. Het ligt aan de drukte welke route het snelste is.

Als je via de Brouwersdam reist, over de N57, moet je al voor het einde van de dam rechts voorsorteren richting Scharendijke. Na de afslag links onder de weg door. T-splitsing links, daarna eerste rechts. Als je bij de dijk bent aangekomen ga je de eerste weg rechts (Elkerzeeseweg) langs het duikcentrum "de Grevelingen" doorrijden tot de N653. Bij de N653 ga je linksaf richting Zonnemaire. In Zonnemaire volg je de borden Dreischor. Vlak voor het dorp ga je linksaf richting Grevelingen, over de Zuidlangeweg

Als je via het Hellegatsplein reist over de N59, moet je bij de stoplichten in Nieuwerkerk, rechtsaf, richting Dreischor. In Dreischor ga je een klein stukje richting Zonnemaire. Net buiten het dorp ga je rechtsaf richting Grevelingen over de Zuidlangeweg.

Aan het einde van de zuidlangeweg zie je aan je linkerhand een parkeerplaats.

Flora en Fauna

De reefballs hebben als doel het biologische leven te stimuleren en de diversiteit te vergroten. Of dat lukt zal de toekomst uitmaken. Voorlopig hebben sponzen zakpijpen en Zeeanjelieren al dankbaar gebruik gemaakt van de harde ondergrond en binnen de bescherming van de bollen leven al diverse kreeften en garnalen.
Door de speciale constructie van de bollen is er vooral veel harde ondergrond bijgekomen aan de binnenzijde die schaduwrijk en beschermd is. Deze speciale biothoop is door de gaten in de bollen ook nog prima te bestuderen.

Locatie en route