Swim to Fight Cancer Dordrecht 2018

Dordrecht - Dordecht
Evenement coördinator
Arjan van der Ven

Cityswim Dordrecht is anders dan andere zwemwedstrijden, het is een grote prestatie tocht met veel goede zwemmers. Maar geen wedstrijdzwemmers het is dan ook mogelijk dat er minder getrainde zwemmers tussen zwemmen.

Wij zullen net als voorgaande jaren een aantal punten beveiligen o.a. bij de brug en in de haven het kan bij de prestatie zwemtocht voorkomen dat we zwemmers dienen te helpen hun doel te behalen, door middel van bijvoorbeeld een stukje mee zwemmen kramp verwijderen of een pep tolk.

Tijdens dit evenement willen wij meerdere boten gaan in zetten.

Tijden het evenement zullen er in de rubber boten geen duik uitrustingen aanwezig zijn, de duikers moeten gekleed zijn in natpak om snel te water te kunnen gaan om zwemmers in problemen te helpen. Bij noodgevallen worden de uitrustingen uit de sloep gehaald om te gaan duiken. Er zullen 4 duiksets meegaan en er zullen 4 personen aangewezen worden die in noodgevallen gaan duiken.
Dit heeft als voordeel minder materiaal maar ook dat leden die geen of minder ervaring in her rescue duiken hebben mee kunnen. Iedereen kan de deelnemers aan de prestatietocht die het zwaar hebben motiveren om hun doel te bereiken.

Voorkeur inzet 10 personen, rubberboten in de haven bemand met max 3 man zonder uitrustingen (allemaal in duikpak er van uit gaan de bootbestuurders niet het water in gaat).
De sloep 4 personen waar van altijd twee aan boord waar van tenminste 1 in duikpak , de andere 2 kunnen over de kade wandelen toezicht houden of wisselen met de rubber boten. De sloep is als het ware de centrale post waar wij onze persoonlijke materialen zuurstof ehbo en de uitrustingen hebben liggen, de sloep is bij voorkeur een locatie die droog blijft maar nooit onbemand is.

Dit scenario is onder voor behoud en zal in mei voorgelegd worden aan de veiligheidscommissie van Cityswim Dordrecht.